Ferma ecologica Ijarul situata in Capusul Mare, jud. Cluj | Produse ecologice si brazeturi bio
 

 

 
  Ferma ecologica Ijarul
  produse naturale si de traditie
Prima pagina Ferma Localizare Fotografii Articole
   

Ferma Ijarul este structurata dupa modelul gospodariilor taranesti traditionale asigurand in perimetrul afectat incintei fermei spatii atat pentru cresterea turmei de peste 300 de ovine si caprine cat si pentru cresterea animalelor de pe langa gospodarie ( vaci, gaini, caini ) si spatii de cultura legumicola si depozitare.Pasunea noastra se intinde pe o arie de 100 de hectare, la poalel Carpatilor Apuseni, primul atu fiind faptul ca nu exista nici un fel de interventie in erbicidarea si intretinerea pasunii prin metode industriale.

IJARUL ( Coasta Luncii ) este locul in care luptam pentru pastrarea traditiilor pastorale ale romanilor. Ferma produce branza dupa retete traditionale romanesti.

 

Produsul ecologic alimentar este, în primul rând, obtinut din ingrediente provenite din agricultura ecologica.

Acest tip de agricultura trebuie sa respecte urmatoarele principii si reguli:

- eliminarea oricarei tehnologii poluante într-o zona nepoluata;

- utilizarea de soiuri si specii cu rezistenta sporita la conditiile de mediu;

- ameliorarea si mentinerea fertilitatii naturale a solului;

- utilizarea de fertilizatori si amelioratori ai solului, pesticide, materii prime pentru prepararea furajelor, ingrediente pentru prepararea alimentelor în conformitate cu lista produselor permise în agricultura ecologica;

- absenta organismelor modificate genetic (GMO) si a iradierii plantelor;

- absenta aditivilor chimici de sinteza: conservanti, coloranti, arome, emulgatori, acidifianti, întaritori de gust, agenti de îngrosare, etc.

Absolut toate aceste principii sunt respectate cu strictete in ferma noastra care detine atestat Eco-Inspect.

Productia agroalimentara ecologica are drept scop realizarea unor sisteme agricole durabile, diversificate, echilibrate si asigura protejarea resurselor naturale si sanatatea consumatorilor. Impactul procesului de productie ecologica asupra mediului este minim.

Alimentele ecologice sunt produse diversificate, sănătoase, libere de boli şi dăunători, lipsite de reziduri nocive, cu un conţinut echilibrat în substanţe bioactive şi minerale. Sunt rezultate din tehnologii ecologice traditionale , tehnologii care nu utilizează îngrăşăminte chimice şi pesticide.

Atat hrana animalelor cat si toate ingredientele sunt obtinute in conditii ecologice pe pasunile din jurul fermei si pe cele alpine din zona Marisel denumita Jjarul.

Toate sortimentele noastre de branza se obtin din lapte de oaie in proportie de 80% si lapte de capra in proportie de 20%.

   
 
Copyright 2012 - Centrul de Excelenta Medestet - design by OxigenMedia